Az Olaszrizling szerintünk először szakmai programnak indult, aztán a közönségnek is nyitottak, a szakmaiság, a borászok jelenléte az eseményen azóta is megmaradt. Jásdi Attilával beszélgettünk.
Biztosan nincs még egy olyan sokoldalú fajta itt a régióban, mint az olaszrizling, ami ugye se nem rizling, se nem olasz, viszont grasevina is, welschriesling is, néha még nemes rizling is, és egyaránt lehet jó laza nyári fröccsbor és dűlőszelektált nagybor is. Az Olaszrizling szerintünk esemény egyrészt ezt hivatott bemutatni, másrészt azokat a kihívásokat, trendeket, amelyek befolyásolják a borkészítést – idén ez a klímaváltozás fajtákra gyakorolt hatása lesz.
Január 25-én szombaton a Jásdi Borteraszon és a Szent Donát Borkúriában 24 borász mutatja meg 2-2 olaszrizling borát, részletek és jelentkezkés itt. Jásdi Attilával, a Jásdi Pince második generációjával a birtokról, a fajtáról és az eseményről beszélgettem. A beszélgetést itt lehet meghallgatni, aki kicsit bővebben kíváncsi arra, hogy indult Jásdiék utazása a bor világában, elolvashatja Jásdi Istvánnal készített interjúkötetemet, részletek itt.