• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Jackfall: új generáció, új kezdet, új remények

2023-12-07 ● Kántor Endre

A Jackfall Bormanufaktúra új generációja kényszerhelyzetben vette át a pincészetet. Jandrasics Borbála és Elek Imola szüleik halála után szembesültek sok mindennel, amiről addig keveset vagy semmit sem tudtak. Közös erővel láttak neki, hogy a butik pincészetet szüleik álmainak hagyatékán, de saját elképzelésük szerint építsék tovább. Erről meséltek.

Olcsóbban enni és még a környezetért is tenni?

2023-12-01 ● Kántor Endre

Magyarországon 883 ezer tonna élelmiszert dobunk ki évente, otthon kb. 60 kg élelmiszerhulladékot termelünk fejenként. Van tehát mit tenni, de a kiskereskedelem és vendéglátás is komolyan hozzájárulhat egy fenntarthatóbb jövőhöz. Négy huszonéves srácnak jutott eszébe az ételpazarlás ellen menő Munch.hu ötlete, ahol boltok, éttermek, pékségek, értékesítik kedvezményesen el nem adott ételeiket.

EPR és DRS mizéria: kaotikusan indulhat az új hulladékgazdálkodási rendszer

2023-11-22 ● Kántor Endre

Míg a környezetvédelmi célokat mindenki támogatja és elismeri, az új hulladékgazdálkodási szabályozások termelőkre, gyártókra és kereskedőkre gyakorolt hatásait többen is feleslegesen túlbonyolított újabb tehernek érzik.

Hidegen sajtolt arany

2023-11-17 ● Kántor Endre

Egyetemi projektnek, majd szakdolgozatnak indult, lett belőle egy nemzetközi piacra is szállító sikertörtének, Brüsszelben fenntarthatósági díjat is kapott. Röviden ez a Grapoila története – de hosszabban sokkal érdekesebb. Az alapító tulajdonossal, Pinczés Mariannával beszélgettünk.

Szent Márton ludai

2023-11-10 ● Kántor Endre

Tours-i Szent Mártonra méltán lehetünk büszkék mi, magyarok, hisz Pannonia születte, és elég sokra vitte, Tours harmadik püspöke, majd Franciaország és számos más ország védőszentje is lett Európa-szerte. Ha Márton nap, akkor liba és újbor – de honnan jön ez az egész?

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 16
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

A Fekete-erdőn is túl: idén mi a titkos 48. összetevő?

Az erdő egy konyhakert

Laosz gasztrós szemmel – és gyomorral

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!