• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Remete Kékfrankos 2009

2010-10-11 ● Kántor Endre

Mondtam már, hogy 2009 atom év volt Szekszárdon, és nagyon érdemes rá odafigyelni. Remete Józsi pincéjéből most újabb en primeur palack került elő, egy figyelemfelkeltő kékfrankos.

A 2009-es Remete Kadarka nagyon jó lett, most egy kékfrankos van soron. A Bodzáson szüretelt szőlő bora még fiatal persze, a mag fekete, az éle cékla. Lehet rá mondani, hogy klasszik bíbor színű bor. Amikor először ittam Józsinál, akkor is az volt a véleményem: ha ezt tudja a Bodzás 2009-ben, akkor nagyon érdemes rá odafigyelni.

A Bodzás nem tiszta lösz, ún. mészbabák vannak a talajban, kisebb-nagyobb meszes rögök, itt-ott szétszórva, melyek ásványtartalma nagyon is kihat a borra. Ennyit arról, hogy Szekszárd ?csak? lösz, nem mintha az degradáló lenne.

A bor nagyon koncentrált, a savak virgoncak, vagy 1-1,5 év kell neki, nagy tölgyfában lesz. Tiszta feketebogyós gyümölcs, meggy és szilva, fahéjas jegyekkel. 2008-ban nem lett palackozva kékfrankos a pincénél, ezt a nálam (az árát maximálisan figyelembe véve) 4 csillagos bort annál jobban várom.

Címkék: 2009, 4 csillag, bodzás, kékfrankos, Remete, Szekszárd, Vesztergombi

← Karádi-Berger Palandor 2008 Tétel igazolva: Etyek közel van →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!