• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Schieber Cuvée 2009

2012-09-04 ● borravalo.hu

Egészséges bíbor színű bor, illatában sok fűszerrel, földességgel és erdei gyümölcsökkel. Meleg karakter, szép tartású korty, konyakos összkép.

Kicsit elbizonytalanodok, mikor ex-mgtsz pincék magánkézben folytatják. Nekem – és ez nem vonatkozik jelen esetre, mert nem ismerem a hátteret – az egy forintokért elkótyavetyélt nemzeti gyárak és a testvérhegyi villák közötti halvány összefüggések jutnak eszembe.

Ezt most szépen rakjuk egy másik fiókba és nézzük a bort. A múlt: Aranyfürt mgtsz, a jelen, Schieber Pincészet. Impozáns honlap, ütős design (a középpontba helyezett „S”-t már ellőtte pl. a Familia Schroeder, de tegye fel a kezét, akinek rajtam kívül ez eszébe jutott).

Harminc hektár a Baranyavölgyben, „immáron családi kézben”. Cabsav-cabfranc cuvée, arány nincs, a sauvignont érzem többnek. Egészséges bíbor szín, gránátos beütésekkel, az illatban sok fűszer, löszös földesség, erdei gyümölcsök és por. Sok, bordói por, ha erőltetném, egy kis „Cinquiemes Cru”.

Erőteljes a hordó vaníliája is, de ennek a meleg karakternek jól ad keretet. A korty szép tartású, intenzíven krémes, a tanninjai puhák-selymesek, a sav bőséges, de inkább az alkohol dübörög, konyakos irányba tolva az összképet.

Egyébként a szilva->fahéj->törköly expressz játszik, bőségesen beszórva fűszerpaprikával. Ami meglepetés volt, hogy fejben egy ezressel magasabb árat tippeltem, a honlapra csak a bor lejegyzetelése után mentem fel. 1560 Ft, ez simán 4 csillag.

Címkék: 2009, 4 csillag, Aranyfürt, cabernet franc, cabernet sauvignon, Schieber, Szekszárd

← Húsz éveseké a Villány Hilltop Prémium Chardonnay 2009 Páskom-dűlő →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!