• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Sok magyar érem az egyik legrangosabb versenyen

2009-06-11 ● borravalo.hu

A Decanter World Wine Awards 2009-es versenyének magyar eredményeit elnézve is láthatjuk, hogy tartjuk magunkat szépen az olyan versenyeken is, amely azért kicsit versenyebbek a többinél. Ami nekünk most elsőre szemet szúrt, hogy sok az olyan érmezett bor, amely: 1) vagy tokaj 2) vagy nagyon jól árazott.

Vannak ilyen, és vannak olyan borversenyek. A Decanter World Wine Awards a rangosabbak közé tartozik, és persze sokkal nagyobb szakmai sajtót is kap, mint sok más verseny, ami nem utolsó. Az eredmények között rengeteg a tokaji bor, de az aranyok közé betüremkedett egy villányi vörös is, ami azért érdekes, mert eddig csak egy aranyérmes vörösünk volt, és az is villányi, a Vylyan 2004-es pinója (a 2006-os most ezüst lett, és a Syrah is).
Érdekes még nagyon a Dereszla kabarja, az ezüstök között, autochton fajta ilyen elismerést még nem nagyon kapott, de izgalmas a Törely Gála Sec-je is, szintén ezüsttel. Általánosságban elmondható, hogy sok a nagyon jó ár-érték arányú bor az érmezettek között, és ez külön öröm nekünk. Mindenkinek nagyon gratulálunk, íme a lista:

Arany:
Béres Pincészet – Tokaji Aszú 6 puttonyos 2005
Degenfeld Pincészet – Tokaji Aszú 6 puttonyos 2003
Dobogó Pincészet – Tokaji 6 puttonyosTokaji  Aszú 2004
Erzsébet Pince – Tokaji Aszúeszencia 2003
Sauska – Villányi Cuvée 5 2006

Ezüst:
Baron von Twickel Szőlőbirtok – Baronesse Tereza Cuvée 2006
Bock – Villányi Capella Cuvée 2006
Dereszla Pincészet – Sauvignon Blanc 2008
Dereszla Pincészet – Tokaji Kabar 2007
Disznókő Pincészet – Tokaji Aszú 5 puttonyos 2000
Királyudvar Borászat – Tokaji Hárslevelű Lapis Late Harvest 2006
Patrícius – Tokaji Aszú 5 puttonyos 2002
Patrícius – Tokaji Aszú Essencia 2002
Royal Tokaji – Áts Cuvée Late Harvest 2007
Royal Tokaji – Betsek 6 puttonyosTokaji  Aszú 2000
Dobogó Pincészet – Tokaji „Mylitta” 2006
Tokajicum – Tokaji Aszú 6 Puttonyos 2005
Tokajicum – Tokaji Aszú Esszencia 2003
Törley – Gála sec
Vylyan – Pinot Noir 2006
Vylyan – Syrah 2006
Wunderlich – Villányi Cassiopeia Cabernet Sauvignon 2006

Bronz:
Asda – Cabernet Sauvignon 2007
Asda – Medium Chardonnay 2008
Baron von Twickel Szőlőbirtok – Domaine Gróf Zichy Bikavér 2006
Bodri Pince – Szekszárdi Merlot 2007
Disznókő Pincészet – Tokaji Aszú 5 puttonyos 2002
Dula Pincészet – Egri Hegybíró Bora 2002
Törley Zrt. – Francois Collection Villányi Cabernet Sauvignon 2007
Gere Tamás – Villányi Aureus Cuvée 2006
Törley Zrt. – Hungarovin Donatello Pinot Grigio 2008
Nyakas Pince – Budai Sauvignon Blanc 2008
Nyakas Pince – Budai Chardonnay 2008
Nyakas Pince – Budai Cuvée 2008
Nyakas Pince – Budai Irsai Olivér 2008
Nyakas Pince – Budai Riesling 2007
Patrícius – Tokaji Late Harvest 2003
Royal Tokaji – Aszú 5 Puttonyos 2005
Royal Tokaji – Furmint 2007
Szent Gaál Pincészet – Szekszárdi Bikavér Selection 2006
Törley Zrt. – Szent István Korona Etyeki Irsai Olivér 2008
Törley – Chardonnay Brut
Wunderlich – Villányi Cassiopeia Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc 2006

Korábban:
Bordeaux-i siker
Gerontofil élvezetek, spanyol módra
Brüsszeli aranyak

Címkék: arany, borverseny, bronz, Decanter, érem, ezüst, siker

← Még lehet jelentkezni a világ legjobb állására! Szétverte a Kopárt a jég →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...
Loading
00:00 / 40:42
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    Ács Bori: Ki ne mondd, hogy újraértelmezett...

    May 19, 2025 • 40:42

    Ács Bori, a Telex újságírója, gasztro rovatvezetője bölcsészeti háttérrel lett gasztrós szakíró, majd szakácskönyvszerző. Amiről ír, azt mindig tapasztalatból teszi: rigorózusan elkészít mindent maga.

  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!