• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Szászi Endre Szigligei Olaszrizling 2009

2011-02-09 ● borravalo.hu

?Borújságíróként? (horribile dictu!) jótékony homályba kellene burkolni az egyéni preferenciákat és csak második szándékból dícsérni vagy kritizálni, de muszáj megjegyeznem, hogy Szászi Endre borait szeretem.

Sőt megkockáztatom, hogy kedvenceim közé tartozik. Nagyon fontosnak tartom ezen kedvenceimnél, hogy az 1000-2000 Ft közötti, általam sorsdöntőnek tartott árkategóriában is ne csak korrekt borokat, de egyéniségeket dobjanak piacra. Ilyen ez a bor is.

Színe halvány szalmasárga, illatában friss füvek, mogyoró, gyógyszeres jellegű mineralitás. Nagyon izgalmas, hogy van benne egy pici primer (akinek ez nem mond semmit, annak kicsit erősen fogalmazva muskotály jellegű) szőlőaroma is, de csak hátul, elbújva a ?komoly? maszk mögé. A korty is enyhén élesztős, friss csalános, zöldfűszeres, citrusokkal, virágokkal díszítve, férfiasan vibráló savakkal támogatva. Telt, hosszú lecsengésű, határozottan jó szerkezetű ital, ami szépen mutatja a fajtát és a terroirt is (nyáron voltam a pincénél, az első korty után egy pillanatra megint ott éreztem magam). Három és fél csillag.

Címkék: 3.5 csillag, Badacsony, Balaton, olaszrizling, Szászi, Szászi Endre

← Királyudvar Tokaji Furmint (száraz) 2005 Hollóvár Somlói Furmint 2008 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!