• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vayi Novemberi Muskotály 2011

2012-08-13 ● Kántor Endre

Érdekes és jól átgondolt koncepcióval rendelkező pince a Vayi. Nem is csoda, hiszen egy történész, Ungváry Krisztián áll a palackok mögött: ez meg is látszik a címkéken: a szecessziós design címer-részlettel egészül ki, hol a páncélos kar tartotta kard nem törökfejet, hanem azt helyettesítő körtét döf át.

A palackok minden igényt kielégítően kifinomultak, a hátcímkéken minden hasznos infó meglelhető, összes letöltött palackszámmal (1484 db) és sorszámmal: tudjuk meg, ebből korlátozottan áll rendelkezésre.

Nyitást követően azonnal érezni a későn szedett sárgamuskotály minden báját: illatban sok virág, parfümösség és birsalma. Szájba véve szénsav csiklandja a nyelvet, majd barack és körtebefőtt jön erőteljesen, annak minden velejárójával, halványan érezhető szegfűszeggel is. A maradék cukor 110 gramm / liter, ehhez nekem árnyalatnyival több sav jobban esne. A test közepesnél nagyobb, a bor kedves, a korty mérsékelten hosszú. Csak 10% alkohol van benne, jól behűtve észrevétlenül be lehet cuppantani egy palackkal is. 3,5 csillag. Konklúzió: a Vayi pincére is érdemes odafigyelni.

Ez a bor is ott lesz augusztus 17-én, az erdőbényei kóstolón. Utána Bohemian Betyars koncert!

Címkék: 2011, 3.5 csillag, Bor mámor Bénye, Erdőbénye, kései, muskotály, Sárgamuskotály, Tokaj, Ungváry Krisztián, Vayi

← Ábrahám Kakasok Furmint 2011 Béres Furmint 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!