• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vina Aquitania Lazuli Cabernet Sauvignon 2003

2012-05-31 ● borravalo.hu

Santiago-tól északra, filoxéramentes területről származó, közel évtizedes chilei cabsav. Amilyen meleg nálunk volt 2003, az ott meg sem kottyan. Sötét bor, szinte átláthatatlan, kis tawny-s gyűrű szegélyezi. Az első szippantásra Chile a cassis miatt egyértelmű, de ami miatt mégis megszerettem, az pont a cassis eltűnő félben lévő állapota, vagyis inkább a másodlagos-harmadlagos sorba tolódik hátra, mert bőven van még réteg: szilva, bors, fahéj, csokoládé és idős konyak. Semmi harsányság.

Szájban még muzsikál némi fekete bogyós gyümölcs, korántsem lekváros, vagy lomha. Ha tettek hozzá savat, jól tették, nem áll szét, kissé lelágyult, de a szerkezet még épp jó. A hordó okosan háttérben marad, a lecsengés hosszú. A cser rengeteg és puha, ez a bor a szépen öregedő chilei iskolapéldája.

Még nem kapható, ha behozza a WineAge, akkor valahol 7500 Ft táján áll majd meg. Lehet, hogy annyit nem érdemes vele várni és egy frissebb évjárat jobb befektetés, a 2003-as már bizonyosan fogyasztandó. 3,5 csillag.

Címkék: 2003, 3.5 csillag, cabernet sauvignon, Chile, Lazuli, Vina Aquitania

← Familia Deicas Preludio Barrel Select Tinto 2006 Juhász Paptag Rosé 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!