• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vinatus Villányi Syrah 2009

2012-06-26 ● borravalo.hu

Syrah-megrögzöttségem remélem ismeretes, álljon itt egy olyan newcomer, aki kétszer bizonyított nálam vakon, ráadásul pont a mániám miatt igen vékony ceruzát vettem elő mindkét alkalommal.

Ez a két alkalom a Pécsi Borozó syrah tesztje volt (lásd a 2012-es tavaszi számot hardcopyban), majd a Pannon TOP25 bírálat. Értékelésem egy alkalommal 88, másszor 89 pont volt.

A pince egy fiatal vállalkozás, 2006 óta működik 8 hektáron. Ha jól értesültem, a Bocor-dűlőben van az ültetvények nagyja, emlékeim szerint Bock József syrah-ja is erről a Kisharsányhoz tartozó területről kerül palackba.

A honlap fejlesztés alatt, a Facebook oldal fejlődőben, néhány száz rajongóval.

Éjfekete bor, meleg és vastag illat sok édesfűszerrel, tiszta lószőrrel, tejeskávéval. A korty puha, nagy és hosszú, előbújik egy kis pikáns menta és ánizs is. Sok rapid tannin ami a szőlőből jön, édes érzetű és nem ragad. Jól érthető, pozitív értelemben vett újvilágias stílus, egy kedves blockbuster. Sava lehetne több, de ezt egyik jegyzethez sem írtam fel, csak átolvasva és visszagondolva jut eszembe.

Sok mással együtt ez a bor is kóstolható a hétvégi (2012.06.30.) Pannon TOP25 kóstolófesztiválon Pécsett, részletek itt. Kb. 5000 Ft, amivel rögtön a prémium kategóriát célozták, de így is vastag négy csillag, akár négy és fél.

Címkék: 2009, 4.5 csillag, pannon top 25, syrah, Villány, Vinatus

← Weingut Christ XXI 2008 Apa és fia →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!