Juhász Rosé Cuvée 2012

Szénsavas szamócaszörp – ez az első dolog, ami erről a rozéról beugrik, méghozzá elég direkt módon. Ha nem lenne elég ehhez az aromavilág, ott van egy erre utaló kis matrica a palackokon.

Juhászék nem bízták a véletlenre, hogy vajon kiérzi-e valaki rozéjukból a málnát, szamócát, ill. hogy ennek reményében leveszi a polcról: külön felhívták erre a figyelmet egy kis matricával, amely borversenyek plecsnijét megidéző formában és lokációban került a palackra.

Nem tódítottak a matricával: a kékfrankos-merlot-portugieser házasítás gyakorlatilag egy alkoholos szamócaszörp. Gondban is vagyok a típus meghatározással, mert annyi CO2-őt sikerült beleszuszakolni a palackokba, hogy ez a bor gyakorlatilag a habzóbor kategóriáját súrolja, kiöntés után konkrét hab képződik a pohárban, a szénsav pedig erősen megmarad a pohárban. A bor ennek ellenére nem kimondottan friss, befőttes, lekváros, túlérett pirosbogyósokat érezni végig, még némi kesernye is felüti a fejét a korty végén, a citrusos jegyek pedig hiányoznak. Talán ezt akarták kompenzálni a rengeteg széndioxiddal. Van azonban alkohol, a feltüntetett 12,5% szerintem némi lefelé kerekítés eredménye, de maradt hozzá egy kis cukor, ellensúlynak.

A végeredmény: bubis, szörpös, rágógumis Barbie-bor, nyáresti udvarláshoz, sok jéggel vagy jégkásával ajánlott. Mivel most akciós a Metróban, és nettó 699 Ft-ért elhozható, így 3 csillagot kap. (1000 Ft fölött azért vannak nála jobb versenyzők is.)

Minden vélemény számít!