A fekete leves élvezete I.

Nem csak milliós presszógéppel érhető el a jó kávé, az otthoni kotyogósnak akadnak kihívói. Főleg, ha hajlandó az ember levetkőzni a megszokott kávézási rutinokat. Így akár meggy, citrusok és csoki is előkerülhetnek a csészéből. Többek között ez derült ki a Kávé Akadémián tett látogatásunkból.

A fekete leves élvezete 1. - borravaló

Ismét adóztunk a pörkölés élvezetének, megittuk a fekete levest. Gulyás Csaba, a Monterosa kávémanufaktúrától három új fajtávaé ismertetett meg minket, melyek a pátyi pörkölőben pirultak, az őrleményeket Kántor Enikő, magyar barista bajnok, a Kávéakadémia vezetője készítette el.

Az első részben betekintést kaptunk a manufaktúra működésébe, és némi történelmi hátteret a kávékészítés és annak módszerei elterjedéséről. Egy Cup of Excellence bajnok, guatemalai kávét kóstoltunk a Huehuetenango tartományból aeropresszel elkészítve.

A hanganyag itt hallgatható meg:

A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)

Hozzászólások

  1. chybee mondta

    Mint érdeklődő fogyasztó az eszpresszók és ristrettók után, minden prekoncepcióm levetve, több filteres módszert kipróbáltam, és az aeropressbe beleszerettem. Hihetetlen dimenziókat lehet felfedezni vele. Kiváló lehetőség a kísérletezésre: a kávéfajtával, a kávé mennyiségével, az őrlemény finomságával, a víz hőfokkal, az áztatás és nyomás időtartamával. Megunhatatlan :)

Minden vélemény számít!