• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

A fekete leves élvezete II.

2014-03-03 ● Kántor Endre

Folytatjuk kalandozásunkat a kávé világában. Az aeropress után Kántor Enikő magyar barista bajnok, a Kávé Akadémián vezetője a Chemexszel és a V60-assal ismertet meg minket, de lefőzünk egy espresso italianót is. 

A fekete leves élvezete II. - borravaló

A múlt héten a Kávé Akadémia vezetője, Kántor Enikő az aeropress módszerrel készített nekünk kávét, a Pátyon működő Monterosa manufaktúra pörköléséből. Most két másik technológiával ismerkedtünk. A Chemex és a V60 filteres módszerek, a presszógépek eredményétől merőben eltérő stílusú kávét készítenek. Azért az olasz espresso sem maradt el. Mindezt Pamwamba és Geisha fajtákból, utóbbi a kávérajongók nagy kedvence, különleges fajta.

A hanganyag itt hallgatható meg:

A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)

Címkék: barista, chemex, geisha, Gulyás Csaba, Kántor Enikő, kávé, Kávé Akadémia, pamwamba, podcast, V60

← A fekete leves élvezete I. Vendégül látnak →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!