• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

A fekete leves élvezete I.

2014-02-24 ● Kántor Endre

Nem csak milliós presszógéppel érhető el a jó kávé, az otthoni kotyogósnak akadnak kihívói. Főleg, ha hajlandó az ember levetkőzni a megszokott kávézási rutinokat. Így akár meggy, citrusok és csoki is előkerülhetnek a csészéből. Többek között ez derült ki a Kávé Akadémián tett látogatásunkból.

A fekete leves élvezete 1. - borravaló

Ismét adóztunk a pörkölés élvezetének, megittuk a fekete levest. Gulyás Csaba, a Monterosa kávémanufaktúrától három új fajtávaé ismertetett meg minket, melyek a pátyi pörkölőben pirultak, az őrleményeket Kántor Enikő, magyar barista bajnok, a Kávéakadémia vezetője készítette el.

Az első részben betekintést kaptunk a manufaktúra működésébe, és némi történelmi hátteret a kávékészítés és annak módszerei elterjedéséről. Egy Cup of Excellence bajnok, guatemalai kávét kóstoltunk a Huehuetenango tartományból aeropresszel elkészítve.

A hanganyag itt hallgatható meg:

A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)

Címkék: aeropress, arabica, barista, Gulyás Csaba, Huehuetenango, Kántor Enikő, kávé, Kávé Akadémia, podcast

← Évjáratok, fajták, tervek A fekete leves élvezete II. →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!