Rekordár az ősi pezsgőkért

Közel egy éve számoltunk be arról, hogy egy csapat finn búvár 144 palack kétszáz éves pezsgőt talált egy elsüllyedt roncsban. Most rekordáron kelt el két palack.

Tavaly júliusban egy csapat finn búvár egy régi roncsot kutatott a Balti-tengerben, az autonóm Aland-szigetek közelében. A hajóban aztán elképesztő leletre bukkantak: 144 palack sértetlen pezsgőre (korábban csak 30 palackról szóltak a hírek). Ami még izgalmasabb volt: kiderült, hogy teljesen iható a cucc.

Most, a szigetcsoport fővárosában tartottak egy aukciót, ahol két palack a talált pezsgőből rekordáron ment el. Egy ismeretlenség homályába burkolózó vevő 44 000 dollárt csengetett ki a Veuve Clicquot-ért és 35 000 dollárt a Juglarért. A Németországból Finnországba tartó kereskedelmi hajón 94 palack Juglar, 46 palack Veuve Clicquot és 4 palack Heidsieck volt.

A vevőről cask annyit árultak el, hogy szingapuri, írta a Decanter.

A két márkából ezek a palackok a legidősebbek a világon, a Juglar meg is szűnt. Az aukciót vezető Acker Merrall & Condit vezérigazgatója, John Kapon elmondta: a bevételt tengeri kutatási és környezetvédelmi célokra fordítják.

Hozzászólások

  1. europai mondta

    Egy másik hajóroncsból származó pezsgőt, néhány éve a bécsi repülőtéren árultak, ha jólemlékszem, USD $5000-ba került egy palack.

  2. shyrkahn mondta

    Ezt már a korábbi ezzel kapcsolatos bejegyzésnél is írtam: divat lesz ebből. A nagyobb cégek/pénzesek vesznek egy tengerpart sávot és 20-30 méter mélyen tárolják majd a bort.

  3. hegyaljai mondta

    Én PEZSGŐBŐL – igen így nagybetűsen jelzem, hogy Champagne-i franciáról van szó – 15 évest ittam a cégnél az ő pincéjükben, és nem volt jobb mint az 5 éves. Nektek mi a tapasztalatotok?

Minden vélemény számít!