Ismét kemény megmérettetésnek tette ki magát az a tucat önkéntes Tengelicen, akik nem riadnak vissza a zsír, paprika és pálinka szentháromság jelentette kemény próbatételektől. Az Omega Zsírsav Bevetési Csoport és a Nüa! zsoldosai töltöttek, megméretettek és nem találtattak könnyűnek. Tengelic negyedszer.
Csuszás csibe és fröccs
Bajai nyaralás az ősi családi fészekben, Dunafürdőn. Ilyenkor, ősz felé a legszebb a folyópart és a Csertapart, a Gemenci erdő idenyúló vége: kevés már a turista, nagyobb a csönd. Kötelező a hallé, a teraszon borozás. Most azonban átjött Bátáról Saci mami és a kedvencemet főzte: igazi sárközi ínyencség a csuszás csibe.
Már csak a circenses
Alábbiakban Rookie törzsolvasónk (és fáradhatatlan kommentelőnk) balatoni gasztroélményét tesszük közzé, mely régóta bugyog benne, de csupán mostanra buggyant ki. Világító neon pálmák, műanyag Nápoly, szottyadt pizza és konzervkagyló.
5 milliárdért eszünk virslit
Közel 5 milliárd forintért, mintegy 5 ezer tonna virslit adtak el a boltokban tavaly november-decemberben, a Nielsen piackutató vállalat adatai szerint. Így a karácsony-szilveszteri időszakra az éves mennyiség 19 százaléka jutott.
A csokoládé új arca
Úgy indult az egész, hogy bor és csokoládé imádatunknak engedve, megnéztük, hogy ez a két egyenként is nagyszerű darab, mármint a bor és a csoki, mit szólnak egymáshoz. Na jó, azt eddig is tudtuk, hogy mindkettő az istenek eledele, igaz más-más földrészen, de itt, kis hazánkban, egy budapesti kóstolóasztal realitásában mégis mennyire vannak köszönőviszonyban?