Sok zöldséggel indítja a tavaszt Stevie Kraft. A toszkán utazáson már szó esett a ribollitáról, amely a helyi parasztok ?semmit sem pocsékolunk? gasztrofilozófiai krédójának materializációja. Kántorbandi zseniális halas cikkét megkontrázandó, újabb recept a borok közt.
Főzzünk egy jó halat!
Minden nagy ünnepen halat főzünk. Halat, vagy levet, és nem halászlevet, halászlét vagy hallét. Nálunk a hal szakrális, ünnepi, családi dolog, akkor főzzük, amikor együtt vagyunk. Ráadásul nagyon szeretjük. A hal lényege az alapanyag, és itt a bizonyíték, hogy jószerivel bárhol, bármikor elkészíthető. Halfőzési kiskáté a pusztuló magyar halgasztronómia megmentésére.
Platán Tatán
A tatai Platán Étterem az Év Étterme nálam, mindent Visz… Olyan ízekkel találkoztam a minap a ködbe vesző Öreg-tó partján álló, tökéletes műhelyben, amilyenekkel ritkán életemben.
A mosoly kolbászai
Ismét kemény megmérettetésnek tette ki magát az a tucat önkéntes Tengelicen, akik nem riadnak vissza a zsír, paprika és pálinka szentháromság jelentette kemény próbatételektől. Az Omega Zsírsav Bevetési Csoport és a Nüa! zsoldosai töltöttek, megméretettek és nem találtattak könnyűnek. Tengelic negyedszer.
Csuszás csibe és fröccs
Bajai nyaralás az ősi családi fészekben, Dunafürdőn. Ilyenkor, ősz felé a legszebb a folyópart és a Csertapart, a Gemenci erdő idenyúló vége: kevés már a turista, nagyobb a csönd. Kötelező a hallé, a teraszon borozás. Most azonban átjött Bátáról Saci mami és a kedvencemet főzte: igazi sárközi ínyencség a csuszás csibe.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- …
- 20
- Következő oldal »





