Folytatjuk kalandozásunkat a kávé világában. Az aeropress után Kántor Enikő magyar barista bajnok, a Kávé Akadémián vezetője a Chemexszel és a V60-assal ismertet meg minket, de lefőzünk egy espresso italianót is.
A múlt héten a Kávé Akadémia vezetője, Kántor Enikő az aeropress módszerrel készített nekünk kávét, a Pátyon működő Monterosa manufaktúra pörköléséből. Most két másik technológiával ismerkedtünk. A Chemex és a V60 filteres módszerek, a presszógépek eredményétől merőben eltérő stílusú kávét készítenek. Azért az olasz espresso sem maradt el. Mindezt Pamwamba és Geisha fajtákból, utóbbi a kávérajongók nagy kedvence, különleges fajta.
A hanganyag itt hallgatható meg:
[podloveaudio src=”https://borravalo.hu/wp-content/audio/borravalo2014_03_01.mp3″]
A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)