• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Günzer Bocor 2009

2013-01-07 ● borravalo.hu

A terroir-hangzatos, dűlős nevek szépen beszivárognak Villányba. A házasítás kékfrankos és syrah, nekem a syrah volt a hívószó (Bock syrah-ültetvénye is főleg a Bocorban van).

Sajnos a kékfrankos 90%, szóval kicsit aggódtam, hogy mi lesz a meccs vége: két fűszeres fajta, az egyik ráadásul szűztermés. Illata közepes intenzitású, nagyon sok, még nem integrált fával (tubák, antik szoba, tejkaramell – olyan hangulata van, mint Herczeg Ági syrah-kurzusán azoknak a palackoknak, amelyekben néhány hónapig hordó-dongapálcákat tartottak).

Van persze mögötte rengeteg finomság is: meggy, szilva és áfonya. A kortyban lendületes savak és sok, kissé szárító tannin fogad, édesbe hajló textúrával. Fekete bogyósok, karamellás-szilvás és konyakos-fahéjas jegyek mozognak, határozott kesernyével a finisben. Nem lomha, de nem is túl rétegzett bor, az árát megérte (Bortársaság, 2900 Ft körül), 3,5 csillag.

Címkék: 2009, 3.5 csillag, Bocor, Günzer, Günzer Tamás, kékfrankos, syrah, Villány

← Recas a Vino Castilloban Csobánc Cooperation Gilgames 2008 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Miért más Szekszárd?

Ég és föld között: 50 év, 25 szüret, 10 év felkészülés

A vermut életérzés

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet

Facebook közösség

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!