• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Mert megérdemlik 2: A remete barlangja

2007-12-12 ● Kántor Endre

Vannak olyan helyek, ahová csak a szerencsések jutnak el, az egyik ilyen pincécske valóságos remete barlang Szekszárdon. Aki borral foglalkozik, tudja, hogy két Vesztergombi van, Ferenc és József, testvérek. Ők vagy hét éve külön utakon járnak, sokak szerint divatos, de téves elképzelés az, hogy a nagyobbik pince (a Ferencé) adja a jobbik bort. Nem erről […]

Kérlelhetetlen terroiristák

2007-11-27 ● borravalo.hu

Terroiristák születésnapi bulijába hívták a minap a Borravaló kétszemélyes tesztcsapatát. A Terroir Klub veszedelmes hely, a feketeöves borbuzik titkos szentélye. Aki képes ide a semmi közepébe kivándorolni, az várhatóan nem megy haza üres kézzel. Jellemzően az a fajta bolt, ahol mindig csak néhány termelő bora kapható. Ahogy egy Aston-Martin szalonban is csak néhány kocsi áll. […]

Lassan eltűnik a posztkádári stich

2007-11-14 ● borravalo.hu

Tradícióvá vált, hogy baráti borklubunk, a Halál a Májra Polgári Kör ?56 évfordulóján a Somlóra menekül inkább az utcán bugyborgó árpádsávos jam szaga elől. Ezúttal kisebb mestereket látogattunk meg, Kolonics és Spiegelberg urakat, valamint átrágtuk magunkat a Tornai-szortimenten. Benyomásunk szerint Somlón a helyzet változatlan. Ami olyasmit tesz, hogy. Vannak a nagyok, Kreinbacher és Tornai, akik […]

Vili, mint a bogyó leve

2007-11-06 ● Kántor Endre

Az A38-as borvacsorák legutóbbi, október végi kiadása a Vylyan borok körül forgott, és nem csalódtunk sem a felhozott tételekben sem a hozzájuk illesztett étkekben. Új darab is került az asztalra, prömier volt kéremszépen, méghozzá a hetes rozéval. De van még Bogyolé is, ami bozsolé, címkepályázat meg miegymás, szóval forog a világ a Vylyannál.

Farkasok társasága

2007-11-02 ● Kántor Endre

Kishazánk egy kicsit mellőzöttebb (egyébként egyre kevésbé és teljesen méltánytalanul) bortermelő régiója rendkívül könnyen megközelíthető, majdnem hogy sztráda vezet oda. Csak kocsiba be, kettesbe be, nagy király a hangerő ? akarom mondani: chardonnay, chardonnay, mátraaljai Németh chardonnay? izé, dehogy Németh, az is lesz, persze, hogy lesz, de most Bárdos és fia.

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 180
  • 181
  • 182
  • 183
  • 184
  • …
  • 191
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra
Loading
00:00 / 31:54
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Kéktúrásból hasgombász: Almási Petra

    Nov 5, 2025 • 31:54

    Ehető gombák Magyarországon címmel jelent meg Almási Petra könyve, a hazai erdők fogyasztható gombáiról, friss felhasználási módjairól és tartósításásáról. Kezdő és gyakorlott gombászoknak, és a megszokottól eltérő alapanyagokra nyitottaknak.

  • Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Mit adott nekünk Gundel Károly?

    Oct 21, 2025 • 32:13

    Világlátott vendéglős, hagyományőrző, újító, gasztro író, akiről a világkiállítás kapcsán még a New York Times is szuperlatívuszokban írt. Katona Csaba történész és Kántor Bandi születésének évfordulója apropóján beszélgetnek Gundel Károlyról.

  • Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Kappadókiától Dzserbáig - nyári élményeink

    Oct 16, 2025 • 36:22

    Az idei nyár is dúskált gasztro élményekben – persze így van ez, ha az ember eleve keresi ezeket. Gazdagodtunk szép élményekkel külföldön és itthon is, ezeket elevenítjük fel.

  • Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Celebpiák: Jason Momoa vodkáján is túl

    Oct 9, 2025 • 39:05

    Mit keresnek a celebek a lepárlókban, pincékben? Mióta trend az, hogy egy színész, zenész, vagy sportoló saját italmárkát népszerűsít? Erről beszélgettünk Nagy Zoltánnal, a Boutiq’Bar tulajdonosával.

  • Bubik Szekszárdról - 1838

    Bubik Szekszárdról - 1838

    Sep 30, 2025 • 37:03

    Szekszárd és pezsgő? Ráadásul methodé tradicionelle, azaz palackos erjesztés és érlelés? Az 1838 nem egy dátum, bár az is lehetne, hisz a magyar pezsgőgyártás hőskorát idézi meg, a számmal ellátott palackokban azonban egy borvidék teljesen új arca mutatkozik be.

  • Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Női szemmel a rum pincében - Cynthia Vargas, a Matusalem master blendere

    Sep 23, 2025 • 15:21

    Izgalmas, rendhagyó és hiánypótló bemutatón vehettünk részt a Casa Ron Matusalem és a Liquid Gold rendezésében: a master blender Cynthia Vargas először hagyta el a dominikai érlelőpincét, hogy bemutassa, mivel dolgozik most, milyen újdonságok vannak.

  • Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Pacal, birkahere, borjúbríz - fincsi, mi?

    Jun 24, 2025 • 35:54

    Pacal, hagymás vér, kakastöke paprikás, bárányszív steak, a Hortobágy osztrigája, rántott velő – fincsi, mi? Bizony fincsi, pedig a legtöbben vagy nem mernek ilyen alapanyaghoz nyúlni, vagy nem is tudnak róla.

  • A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    A füredi Anna-bálon… Na de, miért pont ott?

    Jun 17, 2025 • 35:22

    Idén volna 200 éves a füredi Anna-bál… De csak volna, ha igaz lenne a legenda. Sajnos azonban, mint oly gyakran, itt sem teljesen stimmel a sztori, legalábbis jelen történeti tudásunk és a kutatások alapján.

  • Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Unta a rántott sajtot, sikeres étterem tulaj lett: Ranjeet Singh Dhillon

    Jun 11, 2025 • 39:18

    Ranjeet Singh Dhillon, a 20 éves Indigo, Bombay és Indigo Express éttermek társtulajdonosa fiatalemberként, először 1990-ben érkezett Magyarországra, amiről akkor még alig tudott valamit.

  • Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    Tóth Szilárd: szeretem, ha mosolyognak az emberek!

    May 22, 2025 • 43:16

    A Michelin és zöld csillagos SALT étterem séfje az idei MBH Gourmet Fesztivál egyik nagykövete. Imádja azzal megmosolyogtatni a vendégeket, amikor ételeivel átad valamit magából.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!