Nem csak milliós presszógéppel érhető el a jó kávé, az otthoni kotyogósnak akadnak kihívói. Főleg, ha hajlandó az ember levetkőzni a megszokott kávézási rutinokat. Így akár meggy, citrusok és csoki is előkerülhetnek a csészéből. Többek között ez derült ki a Kávé Akadémián tett látogatásunkból.
Ismét adóztunk a pörkölés élvezetének, megittuk a fekete levest. Gulyás Csaba, a Monterosa kávémanufaktúrától három új fajtávaé ismertetett meg minket, melyek a pátyi pörkölőben pirultak, az őrleményeket Kántor Enikő, magyar barista bajnok, a Kávéakadémia vezetője készítette el.
Az első részben betekintést kaptunk a manufaktúra működésébe, és némi történelmi hátteret a kávékészítés és annak módszerei elterjedéséről. Egy Cup of Excellence bajnok, guatemalai kávét kóstoltunk a Huehuetenango tartományból aeropresszel elkészítve.
A hanganyag itt hallgatható meg:
[podloveaudio src=”https://borravalo.hu/wp-content/audio/borravalo2014_02_22.mp3″]
A borravaló megszólal: minden szombaton 10.00 órától a Budapesten és környékén fogható 90.9 Jazzy ad otthont boros-párlatos-italkultúrás kirándulásainknak, a hétvégi Jazzy Weekend életmód magazin keretein belül. (Ismétlés minden vasárnap 16.00 órától.)