• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Ginzeng brandy of Kádár János és egyéb extrák

2007-11-22 ● Kántor Endre

Elképesztő érdekességre bukkantunk a Polgár Galéria elkövetkezendő aukciójának tételei között. Maga Kádár János sajátbejáratú ginzeng-pálinkájára lehet licitálni, porcelán fajanszban, hozzávaló festett porcelán kupicával. Kihagyhatatlan relikviák, kádári érát idéző Hunglish és karácsonyi ajándék tippek önofileknek. Arra gondolni sem merünk (bátrak vagyunk, de gondolunk), mikor fogyasztotta az itókát Kádár elvtárs, a jelek szerint azonban maradt belőle. A […]

Zene-bora VIII: szmokinghoz edzőcipő

2007-11-21 ● borravalo.hu

Kiri Te Kanawa tényleg olyan volt, mint egy tündér, vagyis inkább ő egy tündér. Hallatlan elegancia, kedvesség és karizma sugárzik belőle, arisztokratikus jelenség, ajándék volt látni és hallani a müpában a múlt hétvégén. Szünetben megnéztük, milyen borokat adnak fel ezen a jó helyen egy ekkora művész soha vissza nem térő koncertjén. Hát nem kellett volna. […]

Hol veszem a boromat?

2007-10-24 ● Kántor Endre

Érdekes vita bontakozott ki minap borbuzi köreinkben, hogyaszondja ki, hol veszi meg a borát. Hiperben-e, szuperben-e? Termelőtől-e? Esetleg a zinterneten-e? Na hol?

Zene-bora VII: Legalizáld, gargalizáld!

2007-10-05 ● Kántor Endre

Aki ismeri a Bëlgától a Fehérlófia című számot, biztosan megjegyezte már akkor a két sort: „Figyelj, itt van egy rozé a Bocktól, majd kezed-lábad kinő ettől a bortól.” Ha ez nem lenne elég, most egyértelműen kiderült: ezek a srácok nem csak szeretik a bort, de otthon is vannak a borok világában. Bordal a Bëlgától. Megy a […]

Indiana Jones és a legelső hatos aszú

2007-09-21 ● borravalo.hu

A legelső tokaji aszú felkutatására indulnak kalandozni bátor hősies hősök, csodálatos kalandkereső férfiak Tokaj-Hegyaljáról. Dan Brown elmehet a fenébe, vannak itt halott nácik, duhaj szovjet tábornokok, benne volt az ügyben a fél amerikai vezérkar, és a Bolsoj balett. Merthogy 400 palack 1606-os tokaji aszú várja valahol a volt Szovjetúnió területén, hogy újradugózzák. Egy esős éjszakán hallottuk […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • …
  • 41
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!