• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Pinot Grigio Dario Princic 2006

2010-05-20 ● borravalo.hu

Mi van akkor, ha a terroiristak megkaparintják a legkommerszebb fajtát, aztán addig csűrik csavarják, amíg valami igazán nagyszerű nem lesz belőle? Szlovén-olasz csoda pinot grigio.

darioprincic2006

Rózsaszínes borostyánszín (naná, mert három hónapig ázott héjon), illatra nagyon sokféle szárított gyümölcs, valahol a szárított ribizlinél indul a tobzódás, és a naspolya környékén végződik. Tökéletesen kerek, kifejlett intenzív illat. A bor száraz, a sav közepes erejű, tanninja – bár nem vörösboros – érzékelhető, mint egy közepes testű rozé. A test közepesnél nagyobb. Ízben leginkább szárított és friss ribizli-málna egyveleg, valami vegetalitással. Nagyon szép gyümölcsös, egy visszafogottabb burgundi pinot stílusában tessék gondolkozni.

Öt csillag, nem vitás. Baromi drága (nagyker 19 GBP/palack), de kit érdekel, állatira izgalmas bor.

Címkék: 2006, 5 csillag, dario princic, olasz, Olaszország, pinot grigio, Pinot Gris, szlovén, Szlovénia, Szürkebarát

← Szepsy Király Hárslevelű 2007 Szekszárd divatba jön →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!