• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Szekszárd divatba jön

2010-05-22 ● Kántor Endre

Végignyaltunk pártucat szekszárdi bort, mikor a borvidék Pesten járt bemutatózni. Hülyeség, de sokat számít az újonnan elkészült M6-os Szekszárdnak, így kb. másfél óra alatt vígan oda lehet döcögni, és eltölteni egy jó hétvégét.

Ahogy írtuk, szinte pofátlanság kihagyni, mikor ennyi szekszárdi pince Pestre jön, hogy megmutassa magát. A korábban kicsit Villány árnyékába szorult borvidék szépen kezd előtörni, a nagyok mellett felnőtt egy második, sőt, már egy harmadik generáció is, akik szenzációs és kitűnő árértékű borokat készítenek.

A teljesség igénye nélkül, ami nekem most nagyon tetszett:

Bősz Adrián Kadarka Fehér 2009
Heimann Viognier 2009
Dúzsi Siller 2009 (bizony, az első ilyen!)
Borműhely (Pálos Miklós) Campus 2009
Remete (Vesztergombi József) Kadarka 2007
Németh János Cabernet Sauvignon 2008
Mészáros Merops 2007
Borműhely Defacto 2007
Sebestyén Grádus 2007

Arra voltam kíváncsi, mit gondolnak ők a borvidékről, melyek a kedvenc fajtáik?

Címkék: bikavér, borműhely, bősz adrián, Heimann, kadarka, kékfrankos, Mészáros, Németh, németh janó, pálos, pálos miklós, Remete, Sebestyén, Szekszárd, szekszárdi, Vesztergombi, Vesztergombi József

← Pinot Grigio Dario Princic 2006 Cirfandlizzunk! →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Pezsgőt júniusban

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!