• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Ridge, Santa Cruz Mountains Cabernet 2006

2010-03-19 ● borravalo.hu

Mi van akkor, ha Kalifornia nem megy el addig, amíg még bírja élesztővel? A Ridge borászat a zsírboroktól visszafelé vezető út.

Kalifornia mérsékkel. Mert amiképp az egyszeri, terminátorból lett kormányzó is eldobta a Hummer-kulcsot, úgy talál az ember oda a visszafogott kaliforniai borokhoz.

ridge470

Sötét rubinszín, fekete maggal, széle felé fakul, de nem megy át gránátba. Szagra fejlődő, rengeteg gyümölccsel, elsősorban ribizli, feketeribizli, meggy és egy kis szilva érezhető, meg a tölgy vaniliája, NAGYON A HÁTTÉRBEN. A test közepes és meglepően könnyed. Szó sincs égetős alkoholról, közepes az is (13,7% abv), a bor csontszáraz, a sav közepes plusz, a tanninok lekerekedettek, de rendesen odateszik magukat. Nagyon sok a gyümölcs, elsősorban a ribizli jelenik meg (naná, a sav miatt csak erősödik az illúzió) aztán mindenféle meggy. Sok gyümölccsel, hosszan zár, nincs nagy alkoholos melegség a végében.

Ez így, mindent összevetve nekem négy csillag, csak azért, mert istentelenül drága.

Címkék: 2006, 4 csillag, Cabernet, cabernet sauvignon, Kalifornia, ridge, santa cruz, slukk

← Nyakas Budai Chardonnay 2008 Burgundia, Lajosék szerint →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!