• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Vida KékfraKKos 2013

2014-06-03 ● borravalo.hu

Vidáék készítettek egy laza és fiatalos bort. Az ilyen komolytalanságokat mindig komolyan kell venni.

Harsány narancssárga csavarzár, intenzív kékek a címkén. Nagyja kékfrankos (erre utal a kék-frakkos alak is), a többi merlot (ha jól tudom 30% körül). Az illat friss, piros bogyós gyümölcsökkel mutatkozik be és fekete borssal. Könnyed, de nem buta, kékfrankos-fajtakarakteres illat, semmi túlérés, egy pici virágos-parfümös háttér is felbukkan.

A korty fűszeres, lendületes savú, a tannin csak érintésnyi. az egész konstrukció könnyed, mégis vannak mélységei. Sem alkohol, sem melegség nem játszik be. Lehetne egy picit feszesebb, de a szó jó értelmében vett ivóbornak nagyon korrekt. 1700 Ft körüli polci áron jó 4 csillagos ár érték arányt mutat.

Címkék: 2013, 4 csillag, KékfraKKos, kékfrankos, merlot, Szekszárd, vida

← Szívünk csücske Szekszárd Tesch Blaufrankisch Reserve 2011 →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!