• CÍMLAP
  • PODCAST ARCHÍVUM
  • RÓLUNK

borravalo.hu

gasztro●kultúra

  • Étel
  • Ital
  • Kultúra
  • Történelem
  • Kapcsolat

Nemtudomka kalandjai a brüsszeli magyar érmekkel

2007-05-22 ● borravalo.hu

A kissé érettebb olvasók még bizonyára emlékeznek a szovjet mesekönyvre, melynek ez volt a címe: Nemtudomka kalandjai. Remek mesekönyv volt ez a szovjet mesekönyvektől megszokott príma hiperrealista rajzokkal, könnyen lehet, hogy az amúgy finoman fogalmazva szűk mozgásterű, tehetséges szovjet festőknek és grafikusoknak nemigen maradt más tér és megélhetési lehetőség, mint a mesekönyvek világa, láttunk ilyet […]

Nemtudomka Amsterdamban

2007-05-16 ● borravalo.hu

Most, hogy a kendermag megint a torkán akadt néhány komának, akiknek a demokrácia-értelmezése Dr Nemtudomka számára nehezen érthető (neked van engedélyed demonstrálni, nekem nincs, de teszek rá, mert nem tetszik a búrád, takaroggyá, mer? leverlek, oszt jól van), Dr Nemtudomka rövid úti levelet írt. Úton egy borverseny zsűrizésére, olyan különös európai városban időzött, ahol a […]

Zulu hajnal virrad Budán

2007-05-14 ● borravalo.hu

Idén Dél-Afrika lesz a Budavári borfesztivál (tudják, a hetes busz délben a Ferenciek terén egy pohár borral tömegszimuláció?) vendége. Kicsit megkapargattunk a történetet, Mandelástól, hugenottástól, hopdzsoannástól. Annyit elöljáróban, hogy Dél-Afrikában jelenleg folynak a kutatások arról, hogy mi is az a Magyarország, és az emberek isznak-e ott bort. A borfesztivál alapvetően jó dolog. Sok kedves borbaráttal […]

A három testőr és a maradék cukor

2007-05-04 ● Kántor Endre

Elmentünk a 2003-as tokaji premierre. Bár itt elsősorban az évjárat aszúi mutatkoztak be, minket az új szárazak kimondottan érdekeltek. Pallagi Feri, Svejci Bicska és Kántorbandi kalandjai a bothrytis univerzumban, ahol az úri közönség örvényszerűen kerülget két és féltucat asztalt. Maradnak elvarratlan szálak, de az élmény is maradandó, mint a maradék cukor. Torok azonban nem maradt […]

Somló. Tavasz. Évjáratkóstoló. Bazalt. Fiúutód

2007-04-20 ● borravalo.hu

Sikerrel vettük az első borfesztivált, a tavasz szelével. És mi a tavasz tagadhatatlan, hótbiztos hírnöke? Na mi? Hát igen, itt vannak az évjáratkóstolók. Jó két héttel ezelőtt a Somló hegy vonult fel Budapestre. Öt pincészet mutatta be a 2006-os év termését. Ott voltunk, kóstoltunk juhfarkat, bazaltost. A kóstoló a Festetics kastélyban volt a székesfővárosban, amely […]

  • « Előző oldal
  • 1
  • …
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Következő oldal »

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • YouTube

keresés

PODCAST FELIRATKOZÁS

  • SpotifySpotify
  • Apple PodcastsApple Podcasts
  • DeezerDeezer
  • Podcast AddictPodcast Addict

PODCAST TÁR

Borravaló
Borravaló
Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista
Loading
00:00 / 38:04
Apple Podcasts Deezer Podcast Addict RSS Spotify
RSS Feed
  • Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    Ercsey Dani, a borverseny ultramaratonista

    May 9, 2025 • 38:04

    Ercsey Dániel borszakíró, a Pécsi Borozó főszerkesztője igazi borverseny ultramaratonista: nála több nemzetközi és hazai versenyen kevesen vettek részt. Beszélgettünk a versenyek értelméről, magyar borok helyzetéről, bormarketingről.

  • Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Arany Kaviár: harmincöt év hagyomány, kitartás és innováció

    Apr 24, 2025 • 38:08

    Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepelte fennállásának 35. évfordulóját. Harmincöt még gombócból is sok, nemhogy vendéglátásból. Ami az éttermet életben tartotta, nem titok, viszont annál nehezebb pálya: személyes részvétel, odaadás, szenvedély, kitartás.

  • Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Mit ettek a soproni úriszéken 1775-ben?

    Apr 9, 2025 • 40:43

    Étkezések, ételek Sopron város úriszékén, 1775 – ez a címe annak a forrásközlésnek és előtanulmánynak, amit D. Szakács Anita történész jegyez, és amely részletesen bemutatja, milyen ételek és italok voltak terítéken ebben az esztendőben az úriszék tagjainak.

  • Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Diplomatából főzőnő: Mautner Zsófi

    Apr 2, 2025 • 41:15

    Diplomatának indult, külker végzettséggel, hat nyelvvel, ígéretes külföldi karrierrel. Aztán besodorta az először csak hobbinak induló gasztroblog. A Mautner Zsófi sztori.

  • A vegán pizzaiolo: Preyer György

    A vegán pizzaiolo: Preyer György

    Mar 28, 2025 • 38:41

    Kommunikációs szakember volt, aztán elkezdett pizzasütéssel foglalkozni, mondván, na nehogymár egy pizzát ne tudjon ő maga megsütni… Mára az egyik leginnovatívabb gasztroműhely tulajdonosa.

  • A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    A fogyasztókat és iparági szereplőket bünteti Donald Trump

    Mar 19, 2025 • 42:12

    Döbbenetes, 200%-os büntetővámot jelentett be Donald Trump amerikai elnök az EU-ból érkező alkoholos italokra. Az USA az Európai Unio legnagyobb exportpiaca ebben az ágazatban, rengeteg érintett van a borászatoktól, a likőr- és párlatkészítőkön át a sörcégekig. Érintettek a gyartók, a kereskedők, de a sor végen a legnagyobb vesztes a fogyasztó…

  • Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Ikonikus ételek, melyek fiatalabbak, mint hinnéd!

    Mar 13, 2025 • 33:11

    Vannak olyan ételek, amelyek világhírnévre tettek szert, és meghatározóak egy ország, vagy népcsoport szempontjából, így aztán nem meglepő, ha sokan azt hiszik, hogy ezek hagyományos, régi receptek. Nos, ez nagyon sokszor nem így van…

  • A prágai temető receptjei

    A prágai temető receptjei

    Mar 5, 2025 • 40:16

    Umberto Eco zseniálisan fordulatos, cselekményben tobzódó 19. századi történelmi regényének főhőse Simone Simonini – a galád hamisítónak és kémnek egyetlen öröme van az életben: az evés. Na, de miket eszik? És ezeket hogyan kell elkészíteni?

  • Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Nagy Zoltán: Prága úgy elhúzott, hogy csak a féklámpáit látjuk...

    Feb 27, 2025 • 40:19

    „Nem mindig a személyes preferenciáinkat követi a piac, de nekünk az a dolgunk, hogy lekövessük a változásokat ” – mondja Nagy Zoltán, a Boutiq’ Bar tulajdonosa. Ezt azonban néha könnyebb mondani, mint csinálni…

  • Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Volt balatoni séf, angol esküvőkirály - most a berni nagykövetség séfje: Szathmáry Rajmund

    Feb 25, 2025 • 42:32

    „A gasztronómia annyira jelen van mindennapjaimban” – monda Szathmáry Rajmund, a barátainak csak Döme, aki már 30 éve dolgozik séfként. Második otthonában, Angliában, 10 évig dolgozott, és ő lett az esküvőkirály, jelenleg a hatodik évét húzza Svájcban, a berni magyar nagykövetség executive séfjeként.

Facebook közösség

Instagram

Follow on Instagram

Keresés

Borravalo.hu – gasztrokultúra

  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

VAN BARÁTUNK

Copyright © 2025 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!