• Bor
  • Sör
  • Párlat
  • Kávé
  • Gasztro

borravalo.hu

bor ● sör ● párlat ● kávé ● gasztro ● bárkultúra

  • Címlap
  • Közélet
  • Hírek
  • Design
  • Podcast
  • Mindenmás
  • Kapcsolat

Malatinszky Noblesse Serena 2009

2014-02-18 ● Kántor Endre

Úgy esett, hogy egy estére kettesben maradtam egy palack Malatinszky Serena 2009-el. Meg kell mondanom, kellemes egy este volt.

Valahogy a véletlen hozta így, nem volt kedvem vörösborozni, de könnyed fehérre sem vágytam, sem túlburjánzó ásványokra, mégis, valami mélyebb cuccot kerestem. A kezem megakadt a 2009-es Serenán, és sikeresen leküzdöttem a kis sikoltva tiltakozó (szirénázó ?sic!) hangot, mely arra próbált rábírni, hogy ezt ne bontsam most ki, tegyem csak el későbbre, valami alkalomra. Én azonban azzal riposztoltam, hogy péntek este van, amit itthon töltök, és különben is capre diem, miegymás, meg a kedvenc sorozatom új évadja, tehát itt dugó fog húzódni, és kuss!

Malatinzsky Noblesse Serena 2009 - borravalo.hu

A hang fölöslegesen azt sipította, hogy dehát a Steven Spurrier ezt a bort választotta be 2010-ben a az angol Decanter magazinba legjobb európai fehérbornak, szal nem kéne, nem szabadna, de késő, már tekertem is bele a Vialtót.

A küvé 55% chardonnay, 40% rajnai rizling és 5% muscat ottonel ? először a chardonnay-t érezni, jellegzetes gyümölcseivel, de azonnal csatlakozik hozzá a rizling citrusos vonala és a muskotály parfümössége, virágossága. Mindez azonban nem rúg orrba, nagyon elegánsan jön, szagolgatni kell és érdemes is. Ugyanezt a sokrétűséget, komplexitást hozza szájban, fehérgyümölcsökkel, édesfűszerekkel, halvány, de felfedezhető hordós jeggyel és némi vegetalitással. Az egyensúly megvan, a savak, a test és az alkohol profin összecsiszolva. Kifinomult egy bor ez. Miközben azon gondolkodtam, hogy ezt bizony el lehet csócsálgatni, sikerült is. 3600 Ft körül kapható, az élmény azonban 4 csillagossá teszi.

Címkék: 2009, 4 csillag, chardonnay, Malatinszky, muscat ottonel, Noblesse, Rajnai Rizling, serena, Villány

← Féldrágakövek, szamorodni Spanyol virtus →

Tetszett? Küldd el másoknak is!

Kövess minket

  • Facebook
  • Instagram
  • RSS
  • Tumblr
  • Twitter
  • YouTube

Podcast

Whisky: a hagyomány él, de erősödik a koktél trend

Konc vs. Cibere – farsang és böjt

Márciusi ifjak és a szabadság bora

Instagram

Follow on Instagram

Hírlevél

Nem szeretnél lemaradni? Érdekelnek a kiemelt események, ajánlatok?

Hírek, Programok

Nagy Egri Borműhely kóstoló

Négy érmet hoztak el a Kreinbacher magnumok a pezsgő vb-n

Borszerda egri borokkal

Egytőről évjáratbemutató

Negyedszer is Trófea díjat kapott a Tornai Pincészet



Mi az, hogy ital/bár kultúra? Egyáltalán, miért kell a borokról, sörökről, párlatokról vagy kávékról kóstolójegyzetet írni? Inni kell, és kész, nem? De.
Persze, mi azt gondoljuk, hogy közben keresni kell a jót, a még jobbat, a tökéletest - ha van olyan. A kultúra a civilizáció építőeleme. Ahogy az irodalomban vagy zenében, az italok és ételek terén is lehet alkotni, és a tökélyre törekvő alkotást megérteni. Közben pedig lehet inni is - ünnepkor, lazításnak, búfelejtésre - hisz ez is kultúránk része. Főleg akkor, ha kulturáltan csináljuk. Ezért vagyunk mi: hogy megmutassuk mit és hogyan érdemes. Hogy mikor, az rátok van bízva...
  • Impresszum
  • Médiaajánlat
  • Szerzői jogok és feltételek

Keresés

Archívum

Facebook közösség

Copyright © 2023 · Borravalo.hu - minden jog fenntartva!