Talán sokan nem tudják, hogy a szekszárdi borvidék mennyire változatos, dűlők, völgyek és szurdokok csipkézte terület, és azt, hogy milyen sok pincészet van. Sokszor ugyanazon fajta ugyanazon évjárata teljesen más képet mutat egymástól alig pár méterre lévő dűlőkben. A Szekszárdi Szüreti Napok kiváló alkalom arra, hogy olyan borokkal, borászokkal ismerkedjünk meg pár óra leforgása alatt, akiket a kiskereskedelemben nem biztos, hogy megtalálunk – persze, ehhez szakértő segítség is kell.
Csapó Zsolt, a borturizmusra fókuszáló Lehel Vendégház tulajdonosa kalauzolt el minket Szekszárdon, ahol a szüretről, borokról, évjáratokról és tervekről beszélgettünk Gál Attillával, a Tringa pincészettől és Juhász Tiborral, a Pastor pincétől. A beszélgetést itt lehet meghallgatni: