Folytatjuk kalandozásunkat a kávé világában. Az aeropress után Kántor Enikő magyar barista bajnok, a Kávé Akadémián vezetője a Chemexszel és a V60-assal ismertet meg minket, de lefőzünk egy espresso italianót is.
A fekete leves élvezete I.
Nem csak milliós presszógéppel érhető el a jó kávé, az otthoni kotyogósnak akadnak kihívói. Főleg, ha hajlandó az ember levetkőzni a megszokott kávézási rutinokat. Így akár meggy, citrusok és csoki is előkerülhetnek a csészéből. Többek között ez derült ki a Kávé Akadémián tett látogatásunkból.
Malatinszky Noblesse Serena 2009
Úgy esett, hogy egy estére kettesben maradtam egy palack Malatinszky Serena 2009-el. Meg kell mondanom, kellemes egy este volt.
Féldrágakövek, szamorodni
Új színfolt a tokaji (hercegkúti palettán) az Obzidian Pincészet, tulajdonosa egy borértő befektető, Kovács Péter. A Lapison két és fél hektár, a Határi-dűlőben 1,8 hektár, Kácsárdon pedig egy szűk hektárnyi területen gazdálkodnak, a pince a hercegkúti pincesoron található.
Csordás-Fodor Nagy-Somló Olaszrizling Selection 2012
Nem veterán bor, mégis már ereje teljében van ez a vastag, olajosan mozgó, de közben virgonc, ásványos, gyümölcsös és fűszeres olaszrizling a Csordás-Fodor pincészettől.
- « Előző oldal
- 1
- …
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- …
- 190
- Következő oldal »